Skydiver landing the parchut at the sunset

Όσοι αναζητούν τη συγκίνηση και τους τολμηρούς από παντού στον κόσμο δεν χορταίνονται από τα συναρπαστικά ακραία αθλήματα . Οι πρόσφατες μανίες και η καινοτομία αυξάνουν τα όρια της αληθοφάνειας καθώς διανύουμε το 2024, χαρίζοντας πραγματικά συναρπαστικές και συναρπαστικές συναντήσεις. Βρείτε τις πιο συναρπαστικές εξωφρενικές ασκήσεις για να συμμετάσχετε το 2024, διασχίζοντας από τις πιο ψηλές κορυφές στις πιο βαθιές θάλασσες.

1. αλεξίπτωτο:

Συναρπαστικά Extreme Sports

Το Greatest Fall Ever Skydiving εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα εμβληματικό extreme sport μέχρι σήμερα. Λόγω της εκπληκτικής θέας, της δύναμης του ανέμου στο πρόσωπό σας και της αίσθησης ελεύθερης πτώσης από χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος, είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Περισσότερα διαθέσιμα σημεία σε όλο τον πλανήτη και καλύτερα μέτρα ευεξίας είναι οι συνέπειες της μηχανικής πρόοδος στην αλεξίπτωτο κατά το έτος 2024. Το αλεξίπτωτο προσφέρει μια απαράμιλλη πλημμύρα συγκίνησης τόσο στους αρχάριους όσο και στους αρχάριους άλτες.

2. BASE jumping

ανεβάζει το αλεξίπτωτο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο πηδώντας από μεγάλο ύψος. Οι δομές, τα καλώδια λήψης, οι επεκτάσεις και οι μπλόφες είναι οι τυπικές εστίες αναπηδήσεων για BASE jumpers και όχι για αεροπλάνα. Η ακρίβεια, η ικανότητα και η προσωπική γνώση των περιβαλλοντικών στοιχείων κάποιου είναι θεμελιώδεις σε αυτό το παιχνίδι. Πολύ περισσότερη συγκίνηση και κίνδυνος σχετίζεται με τη σύντομη απόσταση μεταξύ της διάταξης πηδήματος και αλεξίπτωτου. Το 2024, τα BASE jumpers θα τρέξουν στις μητροπολιτικές κορυφές της Κουάλα Λουμπούρ και στους γκρεμούς της Νορβηγίας.

3. Large Wave Riding: Κατακτώντας τα πιο τεράστια κύματα της θάλασσας

Όσοι αναζητούν την αδάμαστη δύναμη της φύσης θα πρέπει να ρίξουν μια ευκαιρία στην τεράστια κυματισμό. Τα κύματα που οδηγούν οι σέρφερ μπορεί ουσιαστικά να φτάσουν τα εξήντα πόδια, με ένα βασικό επίπεδο είκοσι πόδια. Οι αντίπαλοι σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είναι σε εξαιρετική φόρμα και να έχουν σημαντική αγάπη για το νερό. Το 2024, οι καλύτεροι σέρφερ στον κόσμο θα συνεχίσουν να επισκέπτονται δημοφιλή μέρη για να σερφάρουν σε μεγάλα κύματα, όπως το Nazaré στην Πορτογαλία και το Jaws στη Χαβάη.

4. Αναρρίχηση σε καταρράκτες καλυμμένους με πάγο:

Μια περιπέτεια αναρρίχησης στον πάγο Ως μέρος του χειμερινού τους σπορ, οι ορειβάτες πάγου σκαρφαλώνουν σε έναν παγωμένο καταρράκτη ή σε παγωμένο βράχο. Αυτό το άθλημα απαιτεί τσεκούρια από πάγο, κραμπόν και πολλές τεχνικές γνώσεις. Η ρευστή φύση του πάγου αποτελεί σημαντική πρόκληση. Το 2024, οι ορειβάτες πάγου θα τρέξουν στο δημόσιο πάρκο Banff στον Καναδά και στις γαλλικές Άλπεις για να ανέβουν σε παγωμένους καταρράκτες και τοίχους πάγου.

5. Αλεξίπτωτο πλαγιάς:

Αισθάνεστε σαν ένα πουλί που πετάει στον αέρα Όταν κάνετε αλεξίπτωτο πλαγιάς, θα νιώσετε σαν ένα πουλί που πετά στον αέρα. Ακτοπλοϊκά στον αέρα σε θερμές ροές, τα αλεξίπτωτα πλαγιάς απογειώνονται από γκρεμούς ή πλαγιές με σκιά που μοιάζει με αλεξίπτωτο. Το να πετάς πάνω από την εκπληκτική θέα είναι μια γαλήνια και συναρπαστική εμπειρία. Το 2024, τα καλύτερα μέρη για να κάνετε αλεξίπτωτο πλαγιάς θα είναι τα Ιμαλάια, οι Άλπεις και η ακτή της Καλιφόρνια.

Wingsuit που πετάει 

Το Wingsuit flying είναι ένα πολύ συναρπαστικό Extreme Sports που προσπαθεί να μιμηθεί την ανθρώπινη πτήση φορώντας φτερά. Το wingsuit flyer είναι ένας πιλότος που πετά με υψηλές ταχύτητες φορώντας ένα εξαιρετικά φτιαγμένο κοστούμι με φτερά από υφή που φτάνουν ξεκινώντας από τη μέση και κάτω από τα μπράτσα. Σε αυτό το άθλημα, η ακρίβεια και η έντονη προπόνηση είναι απαραίτητα. Το 2024, το wingsuit flying θα είναι πιο γνωστό σε διάσημα σημεία όπως τα φιόρδ της Νορβηγίας και οι ελβετικές Άλπεις.

7. Οδηγώντας ένα ποδήλατο:

Ξεπερνώντας δύσκολα μονοπάτια, απότομες κλίσεις και χλοοτάπητα εδάφη Η οδήγηση με ποδήλατο βουνού είναι μια συναρπαστική εμπειρία που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε σε δύσκολα μονοπάτια, απότομες κλίσεις και βραχώδη εδάφη. Το να είσαι γρήγορος δεν αρκεί για αυτό το παιχνίδι. Θα πρέπει επίσης να έχετε την επιλογή να αντιμετωπίσετε αποτρεπτικούς παράγοντες και ακραία τοπία. Μια καλύτερη συνάντηση δεν είναι πολύ μακριά σε αυτό το πλαίσιο του μυαλού για να ανανεώσετε την καινοτομία και το τοπίο του νέου πλαστικού ποδηλάτου. Οι καλές χώρες της Σκωτίας, οι μεταβαλλόμενες σκηνές της Νέας Ζηλανδίας και τα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο είναι από τα πιο γνωστά σημεία ενδιαφέροντος.

8. Mastering the Limits of Space: Rock Climbing

Τα ψυχολογικά και τα πραγματικά αιτήματα της αναρρίχησης είναι ισοδύναμα. Οι ορειβάτες σκαρφαλώνουν σε εσωτερικούς τοίχους αναρρίχησης ή σε κάθετες όψεις βράχου χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια και τα πόδια τους και εξειδικευμένο εξοπλισμό αναρρίχησης. Από σύντομες αναβάσεις χωρίς σχοινιά, γνωστές ως bouldering έως αναβάσεις πολλαπλών γηπέδων που μπορεί να διαρκέσουν για μέρες, η αναρρίχηση μπορεί να είναι ένα άθλημα. Το δημόσιο πάρκο Yosemite, οι κορυφές από ψαμμίτη της Γιούτα και το El Capitan είναι από τις πιο επιδιωκόμενες αντιρρήσεις αναρρίχησης το 2024.

9. Καταπολέμηση των Rapids:

Whitewater Boating, Whitewater Rafting είναι μια συναρπαστική και επικίνδυνη δραστηριότητα που περιλαμβάνει την πλοήγηση σε ορμητικά νερά και ποτάμια που κινούνται με υψηλές ταχύτητες. Το να παίζετε καλά το παιχνίδι απαιτεί γρήγορο συλλογισμό και συντονισμένη προσπάθεια. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εμπειρίες βαρκάδας προσβάσιμες, από απλές έως εξωφρενικές, που ταιριάζουν σε όλα τα επίπεδα τεχνογνωσίας. Τα καλύτερα σημεία για βαρκάδα στο λευκό νερό για το 2024 θα είναι στο Futaleufú Stream της Χιλής, στο Fabulous Gorge των ΗΠΑ και στο Zambezi Waterway της Αφρικής.

10. Εύρεση νέων συμπάντων κάτω από τον ωκεανό μέσω της κατάδυσης

Βρείτε τον γοητευτικό βυθισμένο χώρο που ξεχειλίζει από ζωηρά θαλάσσια ζώα και καταπληκτικούς κοραλλιογενείς υφάλους με καταδύσεις. Σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα, οι πιστοποιημένοι και εκπαιδευμένοι δύτες μπορούν να προβλέψουν συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν μια φορά στη ζωή. Οι κορυφαίοι προορισμοί για άλματα το 2024 συνεισφέρουν σε εκπληκτικές βυθισμένες ασκήσεις που ενσωματώνουν το Μπλε Άνοιγμα της Μπελίζ, τον Έκτακτο Ύφαλο Εμποδίων της Αυστραλίας και τα ναυάγια του Κόκκινου Ωκεανού.

11. Kiteboarding:

Κάνοντας χρήση των δυνάμεων του νερού και του αέρα Το kiteboarding είναι ένα άθλημα που συνδυάζει αλεξίπτωτο πλαγιάς, ιστιοσανίδα και σέρφινγκ. Οι επισκέπτες διασχίζουν το νερό με τη βοήθεια ενός σημαντικού, ελεγχόμενου χαρταετού. Οι αερομεταφερόμενες κινήσεις, τα γρήγορα αντανακλαστικά και η ταχύτητα είναι όλα σημαντικά για αυτό το παιχνίδι. Οι βραζιλιάνικες παλιρροϊκές λίμνες, οι ακτές της Νότιας Αφρικής και οι ακτές της θάλασσας Tarifa θα είναι τα καλύτερα μέρη για να εκτιμήσετε το kiteboarding το 2024.

12. Εξερευνώντας τον κόσμο κάτω από την επιφάνεια: Λυγισμός

Το Spelunking, συχνά γνωστό ως λυγισμός, είναι η πράξη εύρεσης και διερεύνησης υπόγειων σπηλαίων. Αυτή η ενέργεια όσο πιο συχνά γίνεται απαιτεί ξεκάθαρα πράγματα και τεχνικές, καθώς περιλαμβάνει βόλτα, ερπυσμό και μετακίνηση μέσα σε σπηλιές. Ένας από τους πιο εξαιρετικούς τρόπους για να μάθετε για την τοπογραφία της Γης είναι ο λυγισμός. Για το έτος 2024, μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη για σπηλαιολογία περιλαμβάνουν τα σπήλαια Waitomo στη Νέα Ζηλανδία, το σπήλαιο Mammoth στο Κεντάκι και τα εκτεταμένα συστήματα σπηλαίων στο Βιετνάμ.

13. Το σνόουμπορντ είναι ένας συναρπαστικός χειμώνας

άθλημα που περιλαμβάνει ολίσθηση σε μια χιονισμένη πλαγιά ενώ ένας αναβάτης κρατά με τα πόδια του μια σανίδα. Είναι ένα χτύπημα με τους τοξικομανείς της αδρεναλίνης γιατί συνδυάζει σκι και σέρφινγκ. Το 2024, οι λάτρεις του σνόουμπορντ θα πρέπει να κάνουν ένα beeline για τις Ελβετικές Άλπεις, τη σκόνη στο Χοκάιντο στην Ιαπωνία ή τα Καναδικά Βραχώδη Όρη για πιθανώς την καλύτερη ιππασία.

14. Burma Extension Bouncing: Το πιο ανυψωμένο επίπεδο προσπάθειας

Το πηδώντας από ένα απίστευτο επίπεδο ενώ είναι στερεωμένο σε ένα τεράστιο ευέλικτο σχοινί είναι γνωστό ως αναπήδηση μπάντζι. Μια συναρπαστική και εκπληκτική αίσθηση τραβιέται πίσω από το σχοινί ενώ πέφτει γρήγορα. Οι γνωστές περιοχές αναπήδησης bungee το 2024 περιλαμβάνουν την επέκταση Bloukrans της Νότιας Αφρικής, το Kawarau Scaffold της Νέας Ζηλανδίας και το Victoria Falls Extension της Ζιμπάμπουε.

15. Hang Floating: Embracing the Breeze

Το να πετάς ένα μικρό, ελαφρύ αεροπλάνο χωρίς τροφοδοσία με το οποίο οι μεμονωμένες αγελάδες αλλάζοντας το δικό τους εστιακό σημείο βαρύτητας, είναι γνωστό ως ξαφρίσματος. Πάρτε μέρος στη συγκίνηση και την ειρήνη του ταξιδιού, απολαμβάνοντας εκπληκτικές προοπτικές στον κόσμο από κάτω σε αυτό το εκπληκτικό παιχνίδι. Πιθανώς τα καλύτερα μέρη για να πάτε στην ακτή το 2024 είναι οι υπέροχοι Δολομίτες στην Ιταλία, τα Torrey Pines στην Καλιφόρνια και η Pedra Bonita στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

16. Σόλο αναρρίχηση: Δεν απαιτούνται σχοινιά!

Η αναρρίχηση σε μπλόφες και όψεις βράχου χωρίς τη χρήση σχοινιών ή άλλου εξοπλισμού ευεξίας είναι γνωστή ως αναρρίχηση δωρεάν απόδοσης και είναι από τα πιο περιορισμένα και επικίνδυνα είδη αναρρίχησης βράχου. Για την επιτυχία σε αυτό το άθλημα, απαιτούνται ανώτερη ικανότητα, αντοχή και ψυχική σκληρότητα. Στα πανύψηλα βράχια στο Εθνικό Πάρκο Yosemite και στις δύσκολες αναρριχήσεις στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, η σόλο ελεύθερη αναρρίχηση θα είναι διαθέσιμη μέχρι το 2024.

17. Ξεπερνώντας απότομες πλαγιές στο ακραίο σκι

Η ίδια δραστηριότητα αναφέρεται ως μεγάλο ορεινό σκι, ελεύθερο σκι και ακραίο σκι. βυθίζοντας απότομες, απεριποίητες πλαγιές. Οι αντίπαλοι σε αυτό το κίνημα θα πρέπει να είναι ευφυείς και επαρκώς ευκίνητοι για να μείνουν μακριά από τους κινδύνους στο κλίμα. Τα παρθένα χιονοδρόμια των Νοτιοαμερικανικών Άνδεων, η ενοχλητική περιοχή του Σαμονί της Γαλλίας και οι πλαγιές του Παγωμένου Βορρά είναι από τις κορυφαίες εξωφρενικές αντιρρήσεις για σκι για το 2024.

Συμπερασματικά

Μπορείτε να δοκιμάσετε τα σημεία αποκοπής και να αποκτήσετε μια άλλη άποψη για τη ζωή συμμετέχοντας σε ένα από αυτά τα συναρπαστικά ακραία αθλήματα. Οι θαυμαστές μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές τις επιδιώξεις αβίαστα και με ασφάλεια καθώς προχωρούν οι τεχνικές προετοιμασίας και η καινοτομία. Είτε απολαμβάνετε extreme sports στη στεριά, στο νερό ή στον αέρα, το 2024 θα είναι μια χρονιά γεμάτη με νέες συναρπαστικές εμπειρίες και περιπέτειες. Ετοιμαστείτε να ξεπεράσετε τα όριά σας και να απολαύσετε τις συγκινήσεις των πιο ακραίων σπορ του σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *