Αν υποθέσουμε ότι ελπίζετε να ανεβάσετε το Jump Shot σας στον αγώνα μπάσκετ , το να κυριαρχήσετε στο άλμα σουτ είναι θεμελιώδες. Είτε είστε νέος παίκτης είτε είστε προσεκτικά προετοιμασμένος παίκτης, η τελειοποίηση της διαδικασίας σας μπορεί να επηρεάσει θεμελιωδώς τις ικανότητές σας στο σκοράρισμα. Σε αυτόν τον βοηθό, θα βουτήξουμε σε επιτυχημένα συστήματα για να βελτιώσουμε την αλματώδη βολή σας, λίγο-λίγο.

Κατανόηση της Μηχανικής μιας Άλμα βολής

Jump Shot στο μπάσκετ

Πριν βουτήξετε σε ασκήσεις και δραστηριότητες, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία μιας άλμα βολής. Ένα άλμα πλάνο περιλαμβάνει μια σειρά από συγκροτημένες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του ποδιού, της επέκτασης του βραχίονα και της παράδοσης. Η κατάλληλη δομή εγγυάται ακρίβεια και συνέπεια στις λήψεις σας.

Εξιδανίκευση του ποδιού σας

Το Footwork θέτει το στήσιμο για ένα αποτελεσματικό άλμα. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα πόδια σας χωριστά στο πλάτος των ώμων, με το πόδι βολής λίγο μπροστά από το άλλο. Στρίψτε τα γόνατά σας για να δημιουργήσετε δύναμη και να χαρίσετε ισορροπία. Καθώς πηδάτε, εγγυηθείτε ότι ο αγκώνας σας είναι ευθυγραμμισμένος με το δοχείο για ιδανική ακρίβεια.

Δημιουργία αξιόπιστης σκοπευτικής κίνησης

Η συνέπεια είναι το κλειδί στο b-ball, ιδιαίτερα όσον αφορά το σουτ. Επικεντρωθείτε στο κέντρο, προωθώντας μια ομαλή και επαναλαμβανόμενη κίνηση βολής. Κρατήστε το βραχίονά σας ίσιο, με τον καρπό σας χαλαρό αλλά σταθερό. Πηγαίνετε για τη χρυσή επισήμανση παράδοσης αυξήστε το κυκλικό τμήμα λήψης και απορρίψτε τις πιθανότητες να σας εμποδίσουν.

Εργασία στην ακρίβεια βολής μέσω του πλεονασμού

Η επανάληψη γεννά ικανότητα. Αφιερώστε τον αφιερωμένο χρόνο εξάσκησης για να απομακρύνετε το άλμα σουτ με συνέπεια. Ξεκινήστε κοντά στον κάδο και βήμα προς βήμα απομακρυνθείτε όσο αποκτάτε βεβαιότητα. Χρησιμοποιήστε ασκήσεις σκοποβολής που αναπαράγουν τις συνθήκες του παιχνιδιού, όπως καταστάσεις catch-and-shoot ή off-the-spill καταστάσεις.

Χρήση διαδικασιών οπτικού κέντρου

Το σημείο που κεντράρετε μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια βολής σας. Εκπαιδεύστε τα μάτια σας να κλειδώνουν στον στόχο – την άκρη – σε όλη τη διάρκεια της σκοπευτικής σας κίνησης. Οραματιστείτε την μπάλα να περνάει από το δίχτυ πριν την αποφορτίσετε. Η διατήρηση ενός προβλέψιμου οπτικού κέντρου μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστείτε για την ακρίβεια και τη σιγουριά της βολής σας.

Ενσωμάτωση Προετοιμασίας Ενδυνάμωσης Κάτω Σώματος

Η δύναμη και η δύναμη από το κάτω μέρος του σώματός σας είναι θεμελιώδεις για τη δημιουργία ενέργειας στο άλμα σουτ. Ενσωματώστε πρακτικές όπως squats, lurches και σηκώσεις γάμπας στη ρουτίνα προετοιμασίας σας για να ενισχύσετε τη δύναμη του χαμηλότερου σώματος. Μια πιο γειωμένη βάση σημαίνει μεγαλύτερα άλματα και πιο αξιόπιστη βολή.

Βελτίωση της δύναμης και της προσαρμοστικότητας στην περιοχή του στήθους

Η περιοχή του στήθους σας αναλαμβάνει τεράστιο ρόλο στη μηχανική ενός άλματος. Ενισχύστε τα χέρια, τους ώμους και το κέντρο σας για να αναπτύξετε περαιτέρω τη σταθερότητα και τη δύναμη της βολής. Επιπλέον, επικεντρωθείτε στις δραστηριότητες προσαρμοστικότητας για να εγγυηθείτε μια υγρή κίνηση βολής και να μειώσετε το στοίχημα του τραυματισμού.

Κυριαρχικές ασκήσεις σκοποβολής για την εξέλιξη της τεχνογνωσίας

Η προσεκτική πειθαρχία φέρνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, ωστόσο οι καθορισμένες ασκήσεις μπορούν να επιταχύνουν την πρόοδο της ικανότητας. Εξερευνήστε διαφορετικές οδούς σχετικά με διαφορετικές ασκήσεις σκοποβολής, για παράδειγμα, σκοποβολή δομών, εντοπίστε ατελείωτες λήψεις από τις οθόνες. Ενσωματώστε τόσο σταθερές όσο και παρόμοιες εξελίξεις για να αναδημιουργήσετε αυθεντικές καταστάσεις παιχνιδιού.

Ψάχνετε για κριτική και εκπαίδευση

Η κριτική είναι σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη του άλματος σας. Αναζητήστε οδηγίες από μέντορες, συναδέλφους ή έμπειρους παίκτες για να διακρίνετε τις περιοχές για ανάπτυξη. Να είστε διαθέσιμοι για παραγωγική ανάλυση και να εργαστείτε αποτελεσματικά για την πραγματοποίηση των προτεινόμενων αλλαγών στη μέθοδο βολής σας.

Αναλύοντας και κερδίζοντας από τους ειδικούς

Επικεντρωθείτε στις μεθόδους βολής ειδικών παικτών b-ball για να συγκεντρώσετε εμπειρίες και κίνητρα. Παρακολουθήστε φιλμ παιχνιδιού ή ενημερωτικές ηχογραφήσεις σχετικά με τη μηχανική σκοποβολής. Ερευνήστε το πόδι τους, το σημείο εκφόρτισης και το τελείωμα και προσπαθήστε να μιμηθείτε τις διαδικασίες τους κατά τη διάρκεια των προπονητικών συναντήσεων.

Συνεχίζοντας με τη νοητική συγκέντρωση και τη βεβαιότητα

Ωστόσο, το B-ball αποτελεί ψυχολογική απόσπαση της προσοχής καθώς φαίνεται να είναι σωματικό. Αναπτύξτε ψυχική αντοχή και εμπιστοσύνη στις δεξιότητές σας στη βολή. Φανταστείτε γόνιμες βολές και διατηρήστε μια θετική νοοτροπία, ακόμα και παρά τις δυσκολίες ή τις κακές ανοιχτές πόρτες. Εμπιστευτείτε τη διευθέτησή σας και μείνετε συντονισμένοι στο τρέχον δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Προσαρμογή στις συνθήκες παιχνιδιού

Ενσωματώστε ασκήσεις καταστάσεων σκοποβολής στη ρουτίνα προπόνησής σας για να προετοιμαστείτε για καταστάσεις παιχνιδιού. Εργαστείτε για την απομάκρυνση της διαρροής, την πτώση από τις οθόνες και τη λήψη υπό ένταση. Η ικανότητα προσαρμογής της μεθόδου σουτ σας σε διάφορες περιστάσεις βελτιώνει την ευελιξία σας ως παίκτη.

Προβλέψιμη πρακτική και επιμονή

Η περαιτέρω ανάπτυξη του άλματος σας απαιτεί χρόνο και δέσμευση. Παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην προπόνησή σας κανονικά, σε κάθε περίπτωση, όταν η πρόοδος είναι αργή. Γιορτάστε μικρούς θριάμβους στη διαδρομή και αυτοπεποίθηση ταυτόχρονα. Με σταθερή προσπάθεια και επιμονή, το άλμα σουτ θα εξελιχθεί και θα μετατραπεί σε ένα ισχυρό όπλο στο γήπεδο.

Θέτοντας εφικτούς στόχους

Θέστε σαφείς, εφικτούς στόχους για να παρακολουθείτε την εξέλιξη και την έμπνευσή σας. Είτε αυξάνεται ο ρυθμός σουτ σας, κυριαρχείτε σε μια άλλη μέθοδο βολής ή σημειώνετε συγκεκριμένο αριθμό εστιών ανά παιχνίδι, η ύπαρξη σημαντικών στόχων σας κρατά υπεύθυνους και μηδενικούς στην πρόοδο.

Αξιολόγηση και αλλαγή της στρατηγικής σας

Αξιολογήστε τακτικά τη μέθοδο λήψης και την εκτέλεση για να διακρίνετε τις περιοχές για βελτίωση. Κρατήστε ένα ημερολόγιο λήψης για να παρακολουθείτε την εξέλιξή σας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιότητες, τις ελλείψεις και τις περιοχές ανάπτυξης. Εξερευνήστε διαφορετικές οδούς σχετικά με τους εγκλιματισμούς στη δομή σας ή προχωρήστε προς την κατεύθυνση της κριτικής και της αυτοαξιολόγησης.

Ψάχνετε για Προοδευτική Βελτίωση

Το Ball είναι ένα μοναδικό παιχνίδι και υπάρχουν συνεχώς ευκαιρίες να γίνουμε καλύτεροι. Παραμείνετε περίεργοι και συνεχίστε να αναζητάτε ευκαιρίες για να αναβαθμίσετε το άλμα σας. Είτε πρόκειται για εγκαταστάσεις σκοποβολής, παρακολούθηση εκπαιδευτικών ασκήσεων ή δοκιμή διαφορετικών πραγμάτων με νέες διεισδύσεις, η νοοτροπία ανάπτυξης είναι θεμελιώδης για την επίμονη πρόοδο.

συμπέρασμα

Η περαιτέρω ανάπτυξη του άλματος σουτ στο Jump Shot στο μπάσκετ απαιτεί ένα μείγμα νόμιμων διαδικασιών, αφοσιωμένης εξάσκησης και ψυχικής δύναμης. Μηδενίζοντας τα βασικά στοιχεία, ενοποιώντας τις καθορισμένες διεισδύσεις και αναζητώντας κριτική, μπορείτε να αυξήσετε την ικανότητά σας στο σουτ και να έχετε τρομερή επίδραση στο γήπεδο. Μείνετε υπομονετικοί, παραμείνετε αμείλικτοι και παρακολουθήστε το άλμα σουτ σας να εξελίσσεται σε ένα εντυπωσιακό όπλο στο απόθεμα b-ball.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *