Συναρπαστική αλεξίπτωτο και τολμηροί από παντού στον κόσμο δεν χορταίνονται από εξωφρενικά παιχνίδια. Καθώς διανύουμε το 2024, οι νέες τεχνολογίες και τάσεις μας φέρνουν ακόμα πιο συναρπαστικές και συναρπαστικές εμπειρίες. Βρείτε τις πιο συναρπαστικές εξωφρενικές ασκήσεις για να συμμετάσχετε το 2024, διασχίζοντας από τις πιο ψηλές κορυφές στις πιο βαθιές θάλασσες.

1. Ακραία ελεύθερη πτώση:

Αλεξιπτωτισμό ελευθέρας πτώσεως

Αλεξίπτωτο Η αλεξίπτωτο εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή extreme sports. Είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ λόγω των εντυπωσιακών αξόνων, του ορμητικού ανέμου στο πρόσωπό σας και της αίσθησης ελεύθερης πτώσης από χιλιάδες πόδια ψηλά. Από το 2024, το skydiving έχει προχωρήσει πολύ, με πιο προσβάσιμες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας. Το αλεξίπτωτο δίνει μια απαράμιλλη πλημμύρα συγκίνησης τόσο στους αρχάριους όσο και στους αρχάριους άλτες.

2. Αναπήδηση βάσης:

Το BASE jumping οδηγεί το skydiving σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, πηδώντας από γκρεμούς. Στην αναπήδηση BASE, ο βραχυκυκλωτήρας δεν χρησιμοποιεί ένα επίπεδο, αλλά ένα κατάλληλο αντικείμενο όπως μια δομή, σύρμα λήψης, επέκταση ή μπλόφα. Η ακρίβεια, η ικανότητα και η προσωπική γνώση των περιβαλλοντικών στοιχείων κάποιου είναι θεμελιώδεις σε αυτό το παιχνίδι. Η έκρηξη αδρεναλίνης και η πιθανή αταξία αυξάνονται από τη μικρή απόσταση μεταξύ του άλματος και της διάταξης του αλεξίπτωτου. Το 2024, τα BASE jumpers θα τρέξουν στις μητροπολιτικές κορυφές της Κουάλα Λουμπούρ και στους γκρεμούς της Νορβηγίας.

3. Ιππασία στα θηριώδη κύματα της θάλασσας

Όσοι αναζητούν την αδάμαστη δύναμη της φύσης θα πρέπει να ρίξουν μια ευκαιρία στην ιππασία με μεγάλα κύματα. Οι σέρφερ χρειάζονται κύματα που έχουν ύψος τουλάχιστον 20 πόδια, αν και μερικά μπορεί να είναι 60 πόδια ή υψηλότερα. Οι αντίπαλοι σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είναι σε εξαιρετική φόρμα και να έχουν σημαντική αγάπη για το νερό. Το 2024, οι καλύτεροι σέρφερ στον κόσμο θα συνεχίσουν να επισκέπτονται δημοφιλή μέρη για να σερφάρουν σε μεγάλα κύματα, όπως το Nazaré στην Πορτογαλία και το Jaws στη Χαβάη.

4. Κλιμάκωση παγωμένων καταιγίδων: Ice Climbing Experience
Οι ανυψώσεις των βάραθρων που καλύπτονται από πάγο και των παγωμένων καταρρακτών είναι το υλικό της χειμερινής αναρρίχησης σε πάγο. Αυτή η δραστηριότητα απαιτεί δεξιότητες και συγκεκριμένο εξοπλισμό, όπως κραμπόν και τσεκούρια πάγου. Δεδομένου ότι ο πάγος κινείται συνεχώς, παρουσιάζει μια σταθερή δοκιμή. Οι παγωμένοι καταρράκτες του δημόσιου πάρκου Banff στον Καναδά και οι παγωμένοι τοίχοι των γαλλικών Άλπεων είναι δύο γνωστές περιοχές αναρρίχησης στον πάγο για το έτος 2024.

5. Απογείωση μέσω του αέρα με αλεξίπτωτο πλαγιάς
Στο σημείο που κάνετε αλεξίπτωτο πλαγιάς, θα νιώσετε σαν να απογειώνεστε στον αέρα σαν πουλί. Ακτοπλοϊκά στον αέρα σε θερμές ροές, τα αλεξίπτωτα πλαγιάς απογειώνονται από γκρεμούς ή πλαγιές με σκιά που μοιάζει με αλεξίπτωτο. Θα περάσετε χαλαρωτικά και συναρπαστικά καθώς ανεβαίνετε πάνω από το εκπληκτικό τοπίο. Τα Ιμαλάια, οι Άλπεις και οι ακτές της Καλιφόρνια θα είναι τα καλύτερα μέρη για αλεξίπτωτο πλαγιάς το 2024.

6. Ανθρώπινο ταξίδι μέσα από στολές φτερών
Ένα από τα πιο εξωφρενικά παιχνίδια είναι το wingsuit flying, το οποίο αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη πτήση. Φορώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο κοστούμι με υφασμάτινα φτερά τοποθετημένα ανάμεσα στα πόδια και κάτω από τα χέρια, τα ιπτάμενα wingsuit μπορούν να ταξιδέψουν με απίστευτες ταχύτητες. Σε αυτό το άθλημα, η ακρίβεια και η έντονη προπόνηση είναι απαραίτητα. Τα φιόρδ της Νορβηγίας και οι ελβετικές Άλπεις θα είναι εμβληματικοί προορισμοί για πτήσεις με wingsuit έως το 2024.

7. Βόλτα με ποδήλατο: Τοπίο


Η οδήγηση ενός ποδηλάτου εκτός δρόμου προσφέρει μια συναρπαστική συνάντηση καθώς εξερευνάτε ενοχλητικά μονοπάτια, απότομες πλαγιές και ανώμαλες περιοχές. Σε αυτό το άθλημα, η ταχύτητα είναι σημαντική καθώς και η ικανότητα πλοήγησης σε δύσκολο έδαφος. Το 2024, νέες τεχνολογίες και μονοπάτια ποδηλάτων θα βελτιώσουν την εμπειρία. Οι καλές χώρες της Σκωτίας, οι μεταβαλλόμενες σκηνές της Νέας Ζηλανδίας και τα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο είναι από τα πιο γνωστά σημεία ενδιαφέροντος.

8. Αναρρίχηση σε βράχο: Μετατροπή σε έμπειρο βετεράνο του Arriving at New Levels
Η αναρρίχηση σε βράχους είναι μια ψυχολογική και πραγματική δοκιμασία. Οι ορειβάτες χρησιμοποιούν τα ακάλυπτα χέρια και τα πόδια τους, καθώς και συγκεκριμένο εξοπλισμό αναρρίχησης, για να κλιμακώσουν τις κάθετες πέτρινες εμφανίσεις ή τους εσωτερικούς τοίχους αναρρίχησης. Το Climbing είναι ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα διαδικασιών, από bouldering — σύντομες αναρριχήσεις χωρίς σχοινί — έως γήπεδα πολλαπλών γηπέδων που θα μπορούσαν να διασχίσουν ημέρες. Το δημόσιο πάρκο Yosemite, οι κορυφές από ψαμμίτη της Γιούτα και το El Capitan είναι από τις πιο επιδιωκόμενες αντιρρήσεις αναρρίχησης το 2024.

9. Καταπολέμηση των Rapids:

Whitewater Boating, Νο. 9 Το ράφτινγκ στο Whitewater είναι ένα συναρπαστικό και επικίνδυνο άθλημα που περιλαμβάνει την αναρρίχηση στα ύψη μέσα από ποτάμια και ορμητικά νερά. Το να παίζετε καλά το παιχνίδι απαιτεί γρήγορο συλλογισμό και συντονισμένη προσπάθεια. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εμπειρίες βαρκάδας προσβάσιμες, από απλές έως εξωφρενικές, που ταιριάζουν σε όλα τα επίπεδα τεχνογνωσίας. Σύμφωνα με το 2024, τα καλύτερα μέρη για να κάνετε βαρκάδα στο λευκό νερό είναι το Futaleufú Stream στη Χιλή, το Τρομερό φαράγγι στις ΗΠΑ και το Zambezi Waterway στην Αφρική.

10. Βουτιά κάτω από τον ωκεανό:

Οι καταδύσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τον ανεξερεύνητο υποβρύχιο κόσμο γεμάτο με ζωντανή θαλάσσια ζωή και εκπληκτικούς κοραλλιογενείς υφάλους. Σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα, οι πιστοποιημένοι και εκπαιδευμένοι δύτες μπορούν να προβλέψουν συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν μια φορά στη ζωή. Ο Ύφαλος Incomparable Hindrance στην Αυστραλία, το Μπλε Άνοιγμα του Μπελίζ και τα ναυάγια του Κόκκινου Ωκεανού θα είναι τα καλύτερα μέρη για να κάνετε κατάδυση το 2024.

11. Συμμετοχή του ανέμου και του νερού για το kiteboarding
Το παιχνίδι του kiteboarding είναι μια διασταύρωση αλεξίπτωτου πλαγιάς, ιστιοσανίδας και σέρφινγκ. Τα άτομα που οδηγούν αυτά τα σεντόνια παίρνουν την ώθησή τους από έναν τεράστιο, ελεγχόμενο χαρταετό. Αυτή η κίνηση ενοποιεί την ταχύτητα, τη φινέτσα και την ικανότητα να κάνετε ακροβατικά στον αέρα. Οι βραζιλιάνικες παλιρροϊκές λίμνες, οι ακτές της Νότιας Αφρικής και οι ακτές της θάλασσας Tarifa θα είναι τα καλύτερα μέρη για να εκτιμήσετε το kiteboarding το 2024.

12. Εξερευνώντας τον κόσμο κάτω από την επιφάνεια:
Λυγισμός Ο λυγισμός, συχνά γνωστός ως λυγισμός, είναι η πράξη εύρεσης και διερεύνησης υπόγειων σπηλαίων. Η αναρρίχηση, η ολίσθηση και, εν πάση περιπτώσει, το περπάτημα στις σπηλιές είναι απαραίτητα για αυτό το παιχνίδι, το οποίο συνήθως απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα και στρατηγικές. Ένας από τους πιο εξαιρετικούς τρόπους για να μάθετε για την τοπογραφία της Γης είναι ο λυγισμός. Το 2024, οι σπηλαιολόγοι θα πάνε σε διάσημους προορισμούς, όπως τα τεράστια σπήλαια του Βιετνάμ, το σπήλαιο Mammoth στο Κεντάκι και το Waitomo Caverns στη Νέα Ζηλανδία.

13. Σκι στο χιόνι: Snowboarding


Ένα συναρπαστικό χειμερινό άθλημα, το σνόουμπορντ περιλαμβάνει το γκρέμισμα μιας κλίσης ενώ η σανίδα είναι στερεωμένη στα πόδια του αναβάτη. Πολλοί τοξικομανείς της αδρεναλίνης συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα, το οποίο ενώνει το σερφ και το σκι. Το 2024, οι λάτρεις του σνόουμπορντ θα πρέπει να κάνουν ένα beeline για τις Ελβετικές Άλπεις, τη σκόνη στο Χοκάιντο στην Ιαπωνία ή τα Καναδικά Βραχώδη Όρη για πιθανώς την καλύτερη ιππασία.

14. Η μεγαλύτερη εμπειρία όλων των εποχών: Bungee Bouncing

Το bungee bouncing είναι ένα είδος αιθέριας γυμναστικής όπου ο άλτης κρέμεται από ένα απίστευτο επίπεδο με μια φαρδιά ευέλικτη γραμμή. Το να πέφτεις ελεύθερα και μετά να σε σέρνει πίσω από το σχοινί είναι μια συναρπαστική και πρωτότυπη εμπειρία. Το 2024, οι γνωστές αντιρρήσεις bungee bouncing ενσωματώνουν το Bloukrans Scaffold στη Νότια Αφρική, το Kawarau Extension στη Νέα Ζηλανδία και το Victoria Falls Scaffold στη Ζιμπάμπουε.

15. Απολαύστε μια εμπειρία ιπτάμενων με αεράκι!
Ο πιλότος ενός ελαφρού ιπτάμενου κρεμαστού χρησιμοποιεί μια βασική διάταξη κινήσεων βάρους για να κατευθύνει ένα μικρό ελαφρύ αεροπλάνο χωρίς τροφοδοσία στον αέρα. Αυτή η κίνηση δίνει μια γαλήνια και δυναμωτική μια ανοιχτή πόρτα για να απογειωθεί στον αέρα και να απολαύσει ένα εκπληκτικό τοπίο. Πιθανώς τα καλύτερα μέρη για να πάτε στην ακτή το 2024 είναι οι υπέροχοι Δολομίτες στην Ιταλία, τα Torrey Pines στην Καλιφόρνια και η Pedra Bonita στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

16. Ατομική αναρρίχηση:

Το ελεύθερο σόλο, το οποίο περιλαμβάνει την κλιμάκωση των απόκρημνων τοίχων και των βράχων χωρίς τη βοήθεια σχοινιών ή άλλου εξοπλισμού ασφαλείας, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές αναρρίχησης. Χρειάζεται ψυχική σκληρότητα καθώς και φυσική κατάσταση για να παίξεις αυτό το άθλημα σε υψηλό επίπεδο. Στα πανύψηλα βράχια στο Εθνικό Πάρκο Yosemite και στις δύσκολες αναρριχήσεις στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, η σόλο ελεύθερη αναρρίχηση θα είναι διαθέσιμη μέχρι το 2024.

17. Σκι σε εξωφρενικά επίπεδα: Ξεπερνώντας τις απότομες κλίση Το σκι freeride, το εξωφρενικό σκι ή το τεράστιο ορειβατικό σκι περιλαμβάνει απότομες, απεριποίητες πλάκες. Οι αντίπαλοι σε αυτό το κίνημα θα πρέπει να είναι ευφυείς και επαρκώς ευκίνητοι για να μείνουν μακριά από τους κινδύνους στο κλίμα. Το 2024, οι πιο ιδανικές τοποθεσίες για ακραίο σκι θα είναι οι απομακρυσμένες περιοχές της Αλάσκας, του Σαμονί στη Γαλλία και των Άνδεων στη Νότια Αμερική.

Συμπέρασμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε τα σημεία αποκοπής σας και να αποκτήσετε μια άλλη άποψη για τη ζωή συμμετέχοντας σε ένα από αυτά τα εξωφρενικά παιχνίδια Αλεξιπτωτισμού. Οι θαυμαστές μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές τις επιδιώξεις αβίαστα και με ασφάλεια καθώς προχωρούν οι τεχνικές προετοιμασίας και η καινοτομία. Νέες επιχειρήσεις και δυναμωτικές εμπειρίες στον τομέα των εξωφρενικών παιχνιδιών σας αναζητούν το 2024, είτε προσπαθείτε να κατακλύσετε τον ουρανό, τους ωκεανούς ή το έδαφος. Φορέστε τα αμυντικά σας πράγματα και προετοιμαστείτε να δοκιμάσετε τα όριά σας στα απολύτως πιο εκπληκτικά εξωφρενικά παιχνίδια που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *